Tuba BERBEROĞLU ÜNLÜ
Danışman / Tempus Danışmanlık & Mühendislik
SEMİNER: Saat 14:00-14:50 / 2 Kasım Perşembe / Salon 1
Yalın Yönetimde İnsana Dair
HAKKINDA...Ankara Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu olan Tuba Ünlü, ilk iş hayatına Vizon tekstilde önce müşteri temsilcisi, sonra da Satın alma ve Planlama uzmanı olarak başladı. Sonrasında Otomotiv Yan Sanayine geçiş kararı alarak, uluslararası Jant üreticisi Maxion Wheels’de Kalite departmanında görev aldı.2005 yılında önce Yalın 6Sigma Yeşil Kuşak, sonra da Yalın 6Sigma Kara Kuşak sertifikalarını alıp, TPM Koordinasyonu da dahil sac jant işletmesinin tüm Operasyonel Mükemmellik ve Kalite yönetim sistemi süreçlerinin yönetiminden sorumlu oldu.
Kariyer hayatına Çimentaş’da Türkiye Grup Operasyonel Mükemmellik müdürü olarak; Yalın 6 Sigmanın Operasyonel ve Ticari Mükemmellik (Opex &Comex) sistemlerindeki uygulamaları, insan kaynakları dahil, tedarik zinciri uygulamalarının güçlendirilmesi konularında devam etti. Uzun zamandır değişim yönetiminin koordinasyonunu yöneten kişi olarak, İnsan kaynakları alanında derinleşmek üzere, İstanbul Arel Üniversitesinde İnsan Kaynakları Yüksek lisansını tamamladı.
Sonrasında kurumsal hayata Kanat Boya şirketinde Genel Müdür yardımcılığı ve İcra Kurulu üyeliği ile devam etti. Kariyeri boyunca çalıştığı şirketlerdeki tüm direkt ve endirekt süreçlerde projeler yürütüp, stratejik yol haritalarının hazırlanması ve aksiyonlara geçirilmesinde aktif rol aldı. Yönetici ve Takım koçluğu da yapan Tuba Ünlü, sürekli iyileştirmenin teknik yönü ile birlikte bu süreçte yer alan ekiplere, motivasyon ve yetkinlik gelişim sürecinde koçluk destekleri de vermektedir. 30 yıllık şirket değişim yönetimindeki tecrübelerini Tempus Mühendislik Danışmanlık çatısı altında devam etme kararı alarak, Kanat Boyadan ayrılan Tuba Ünlü, kariyerine şirketlere verimlilik ve insan kaynakları alanlarında yol arkadaşlığı yaparak devam etmektedir.
Şuanda Anadolu Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri lisans programı öğrencisi olan Tuba Ünlü ,aynı zamanda Tüsside DDX Dijital Dönüşüm Danışmanlığı Sertifika programına devam etmektedir. En büyük motivasyon kaynağı kendisine ve topluma fayda yaratmak, öğrenmek ve öğretmek olan Tuba Ünlü,bu amaçla Taider Aile İşletmeleri Derneğinde Kuzey Yıldızı Değerlendiriciliği yapmakta, Türkiye Kalite Derneği KalDer İzmir Şube Ödül yürütme Kurulu üyeliği görevine de, 2018 yılından beri devam etmektedir.
Burcu YILDIRIM
Yalın 6 Sigma Danışmanı / S.P.A.C. Danışmanlık
SEMİNER: Saat 14:00-14:50 / 2 Kasım Perşembe / Salon 2
Güvenilirlik Mühendisliği
HAKKINDA...Burcu Yıldırım, 2006 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği’nden mezun oldu. 2007 yılında MİTAŞ Cıvata’da kalite mühendisi olarak başladığı görevlerinde uluslararası projelerin satışı, mevzuat ve operasyonel yönetimi, lojistik, müşteri ilişkileri konularında da çalıştı. 2013 yılında kalite müdürü iken görevinden ayrıldı. 2010 yılında Yalın 6 Sigma Yeşil Kuşak, 2017 yılında Yalın 6 Sigma Kara Kuşak Programlarını tamamladı. 2014 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Yöneticiler için İşletme Yüksek Lisans Programı’ndan mezun oldu. 2015 yılından bu yana S.P.A.C. Mühendislik’te güvenilirlik mühendisliği (ReliaSoft) ve yalın üretim (AviX, digi5S) ile ilgili yazılımlar konusunda eğitim ve satış süreçlerini gerçekleştirmekte; güvenilirlik ile Yalın 6 Sigma konularında eğitim ve proje danışmanlığı vermektedir. 2019 ve 2020 yıllarında uluslararası Uygulamalı Güvenilirlik ve Dayanım Konferanslarının Türkiye etkinliklerini (Applied Reliability and Durability Conference-Regional) organize etmiştir ve Yalın 6 Sigma Konferanslarının organizasyonunda yer almaktadır.
Çiğdem Ezgi ARER
Advanced Data Analytics Lead / ARÇELİK
SEMİNER: Saat 14:00-14:50 / 2 Kasım Perşembe / Salon 2
Güvenilirliği Tasarlamak: Ürün Yolculuğunda Bütüncül Bir Yaklaşım
HAKKINDA...Çiğdem Ezgi ARER, 2017 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Kariyerine Arçelik Kurutma Makinesi İşletmesi'nde Ar-Ge Sistem Tasarım Mühendisi olarak adım atan Çiğdem Ezgi ARER, özellikle ısı pompalı ve kondenserli kurutma makinesi sistem tasarımı ve kurutma makinesi performans optimizasyonu alanlarında çalışma yürütmüştür.
2019 yılında, Arçelik Temin Ürün Direktörlüğü Kalite Güvence Yöneticiliği Ürün Değerlendirme ekibine katılan ARER, Küçük Ev Aletleri kalite süreçlerinin sorumluluğunu üstlenmiştir. Bu süre zarfında, ‘’6 Sigma Yeşil Kuşak’’ ve ‘’6 Sigma Kara Kuşak’’ sertifikalarını ve ‘’Reliability Champion’’ sertifikasını almıştır. Aynı zamanda yürüttüğü performans ve ömür laboratuvarı yönetimiyle birlikte, 2019-2022 yılları arasında Forced Failure testleri, Hızlandırılmış Ömür Testleri (ALTA), Reliability Block Diagram (RBD) ve Fail-Safe çalışmalarını içeren Reliability projelerini hayata geçirerek 2017 yılından bugüne düzenli olarak organize edilen Arçelik Reliability Day etkinliğinde projelerini başarıyla sunmuştur.
Şu anda Arçelik Kalite, Sürdürülebilirlik ve Resmi İlişkiler Direktörlüğü'nde Kalite Sistemleri ekibinde görev yapan Çiğdem Ezgi ARER, Türkiye, Romanya, Güney Afrika, Pakistan, Hindistan, Bangladeş, Rusya, Çin ve Tayland olmak üzere 9 ülkede 30 üretim tesisi işleten Arçelik'in tüm yurt içi ve yurt dışı işletmelerine Reliability, Tasarım ve Proses FMEA eğitimleri vermektedir. Ayrıca Reliability, Tasarım ve Proses FMEA, 6 Sigma ve İleri Veri Analitiği konularında proje danışmanlığı sağlamaktadır.
Şirketin güvenilirlik vizyonu ve yol haritasının oluşturulması sürecinde, sektör trendlerini ve pazar beklentilerini yakından takip ederek yeni uygulama ve süreçlerin tasarlanmasında liderlik etmektedir.
Sami CHAABI
Çözüm Mimarı / Minitab
SEMİNER: Saat 15:10-16:00 / 2 Kasım Perşembe / Salon 1
Veri Analizi ve Gerçek Zamanlı İPK ile Enerji Maliyetlerinin Optimizasyonu
HAKKINDA...Sami Chaabi, Minitab'ta Çözüm Mimarıdır. Kendisi, Minitab'ta her büyüklükteki işletme, endüstri ve bölgede (Fransa, Avrupa, Orta Doğu, Hindistan ve Afrika) eğitim, danışmanlık ve müşterinin sesini dinleme konusunda 20 yılı aşkın deneyime sahiptir. Kuruluşların ve bireylerin veri analizi, performans iyileştirme, kalite kontrol ve Ar-Ge zorluklarını aşmalarına yardımcı olmak için özelleştirilebilir çözümler sunmaktadır.
Daniel SAMEFORS
Partner Yöneticisi / Solme AB (İsveç)
SEMİNER: Saat 15:10-16:00 / 2 Kasım Perşembe / Salon 2
Avix ve Dijital Yalın
HAKKINDA...Daniel Samefors Solme AB’de global partner yöneticiliği görevini yürütmek olup İsveç dışında yeni satıcıların bulunması ve danışmanlık ortaklıklarının kurulması konusunda çalışmaktadır. Solme AB’nin küresel ortak stratejisinin bütçesinden ve iş planından sorumlu olup global ortakları yalnız yazılım konusunda değil, aynı zamanda satış faaliyetleri konusunda eğitmekte ve desteklemektedir. Solme'de ayrıca Atlas Copco global operasyonları, Plastal Avrupa operasyonları ve Getrag Global operasyonları için kilit müşteri yöneticiliğini yürütmektedir. Hem İsveç'te hem de dünya çapında pek çok hesaptan sorumlu olan Daniel Samefors evli ve üç çocuk babasıdır.
Akın POLAT
Genel Müdür / S.P.A.C. Danışmanlık
AÇILIŞ: Saat 09:00-09:20 / 3 Kasım Cuma
Konferans Açılış Konuşması
HAKKINDA...1991 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği'nden mezun olan Akın POLAT evli ve 2 çocuk babasıdır. 1993-2000 Yılları arasında ARÇELİK Bulaşık Makinası Fabrikasında 7 yıl süre ile üretim – kalite - Altı Sigma konularında değişik görevler üstlendi. Türkiye'nin ilk Altı Sigma Kara Kuşaklarından olan POLAT, 2001 Yılında Türkiye'nin ilk Altı Sigma danışmanlık şirketi olan S.P.A.C. Danışmanlığın kurucu ortaklarından biri olarak iş hayatında yeni bir döneme geçti.
Baran BURAT
İcra Kurulu Üyesi / Borçelik
PANEL 1: Saat 09:20-09:40 / 3 Kasım Cuma
Yalın 6 Sigma Yolculuğumda İletişim & İnsan
HAKKINDA...Ankara doğumlu Baran Burat, 1992 yılında TED Ankara Koleji’nden mezun oldu. ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü (1997) lisans mezunu olan Burat, SLV München-ODTÜ konsorsiyumunda Uluslararası Kaynak Mühendisliği eğitimi akabinde diplomasını aldı (IWE-EWE 1999). 6 Sigma Eğitimi ve projeler sonrası 2002 yılında 6σ Siyah Kuşak sertifikasyonunu tamamlayıp, şirket içi proje liderliği, eğitim ve yayılım konularında çeşitli görevler aldı. Bilgi Üniversitesi'nde İşletme (MBA-2012) ve İnsan Kaynakları Yönetimi (HRM-2023) Yüksek lisanslarını tamamladı.
ENKA iştiraki olan Çimtaş Çelik İmalat Montaj ve Tesisat şirketinde Çimtaş Boru İmalatları, Çimtaş Borulama Sanayi ve Çimtaş Hassas İşleme şirketlerinde çeşitli yönetim kademelerinde yer aldı. (1998-2019) Çimtaş Hassas İşleme Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketinde Genel Müdür olarak da görev alan Burat, 2019 yılında Sonoco Alcore firmasında Türkiye ve Suudi Arabistan’dan Sorumlu Operasyonlar Müdürlüğü görevinde bulundu.
Baran Burat, Mart 2022 itibarıyla Ar-Ge, Dijital Dönüşüm, Bilgi Teknolojileri ve Yönetim Sistemleri İcra Kurulu Üyesi olarak Arcellor Mittal – Borusan ortaklığı olan Borçelik Çelik Sanayi firmasında görevine devam etmektedir.
Hakan GÖRAL
Grup Şirketler Başkanı / Tekfen Holding
PANEL 1: Saat 09:40-10:00 / 3 Kasım Cuma
Toros Tarım Yalın 6 Sigma Yaklaşımı
HAKKINDA...1967 doğumlu Hakan Göral, 1985 yılında Eskişehir Anadolu Lisesi’nden mezun olup, 1990 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü ve ardından Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Göral ayrıca, Northwestern University, Kellogg School of Management ve Stanford University’de Executive Management ve Leadership konuları üzerine ileri eğitimler aldı.
Göral, 1990-2002 yılları arasında Koç Holding’e bağlı Otomotiv İkmal Koordinasyon Grubu’nda Grup Müdürü unvanıyla tedarikçi geliştirme, satınalma ve merkezi satınalma faaliyetlerini koordine ederken, yine Koç Otomotiv Grubu şirketlerinde çeşitli projeler yönetti. 2001-2004 yıllarında Mako Elektrik’e (Magneti Marelli J.V.) geçerek Satış, İnsan Kaynakları, Bilgi Teknolojileri, Muhasebe ve Finanstan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, CFO olarak görev aldı. 2006’da Döktaş’ı satın alan Componenta’nın Türkiye Kıdemli Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Göral, bu görevi kapsamında Compenenta Corporation Yürütme Kurulu Üyeliği yaptı ve Türkiye’deki dört iş biriminden sorumlu Genel Müdür olarak çalıştı. Ayrıca, Componenta Dökümcülük ve Tic. A.Ş. ile Kumsan A.Ş. şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2012-2016 tarihleri arasında İnci Holding CEO ve İcra Kurulu Başkanı olarak görev alan Göral, İnci Holding grup şirketleri olan İnci Akü, İncitaş, ISM, İnci Lojistik, Aten Brantner ve Maxion İnci’de Yönetim Kurulu Başkanlıkları ve Üyelikleri yaptı.
Nisan 2016 tarihi itibarıyla Toros Tarım Genel Müdürlüğü ve Tarımsal Sanayi Grubundan sorumlu Tekfen Holding Başkan Yardımcılığı, 2022 itibarıyla Tarımsal Sanayi Grubu CEO’luğunu yürüten Göral, 2023 Mart ayından itibaren de Tekfen Grup Şirketler Başkanı olarak atanmıştır.
Kerem KERİMOĞLU
Chief Supply Chain Officer / CCI
PANEL 1: Saat 10:00-10:20 / 3 Kasım Cuma
Yalın 6 Sigma'nın Global Rekabette Kazandırdıkları
HAKKINDA...Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Kerem Kerimoğlu, CCI'a katılmadan önce Denizli Cam'da AR-GE Mühendisi olarak çalışmıştır. 1993 yılında CCI'a katıldığından bu yana Ankara Fabrikası'nda Bakım Şefliği, Üretim Müdürlüğü ve Operasyon Müdürlüğü gibi çeşitli görevlerde bulunan Kerimoğlu, 2003-2006 yılları arasında Ankara ve Bursa fabrikalarında Operasyon Müdürü olarak görev yapmıştır. Kerimoğlu, 2006-2015 yılları arasında Türkiye Tedarik Zinciri Direktörlüğü görevinin ardından, 2015-2017 arasında CCI Türkmenistan Genel Müdürlüğü, 2017-2019 yıllarında da CCI Irak Genel Müdürlüğü görevini yürütmüştür. 2020 yılında CCI Tedarik Zinciri Geliştirme Direktörlüğü’nü üstlenen Kerem Kerimoğlu, 1 Eylül 2020 tarihinden bu yana Tedarik Zinciri İcra kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.
Selçuk Kamil YARANGÜMELİOĞLU
VP / Operations Europe and GM Turkey / Huhtamaki
PANEL 1: Saat 10:20-10:40 / 3 Kasım Cuma
World Class Operation (WCO) Sisteminin Değerlere ve Hedeflere Etkisi
HAKKINDA...Selçuk Kamil Yarangümelioğlu, 7 Mart 1961'de İstanbul'da doğdu. 1979 yılında Fransız Saint Michel Lisesi'nden mezun oldu. 1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden İşletme Mühendisi olarak mezun oldu ve ardından aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde MBA yaptı. 1986 yılında Çukurova Grup'ta Eternit A.Ş ile satış & pazarlama uzmanı olarak iş hayatına başladı. Çeşitli pazar araştırmaları ve fizibilite çalışmaları yaptı. 1990-1992 yıllarında ambalaj sektörünün lider firması Tifdruk Matbaacılık A.Ş. ile ortak girişim olarak masaüstü yayıncılık alanında franchise modeli ile faaliyet gösteren ABD Toskana merkezli Alphagraphics firmasında matbaa müdürü olarak çalıştı. 1992 yılında Alphagraphics IML Türkiye Operasyon Müdürü olarak atandı. 1994 yılında Tifdruk Matbaacılık A.Ş. Teknik Müdürü olarak atandı. Rotogravür baskı, ofset baskı, kalıp kesim, ciltleme, sürekli form baskı, çek baskı ve ilgili tüm baskı öncesi ve repro faaliyetlerinden sorumluydu. Çukurova Holding'de 9 yıllık iş hayatından sonra 1995 yılında Elif Plastik'te 3. Fabrika Müdürü olarak göreve başladı. Kasım 1996'da şirketin Genel Müdürü olarak atandı. Bu tarihten itibaren Elif Holding dahil tüm Elif iştiraklerinin CEO'su olarak görev yapmaktadır.
1997 yılında şirketin kurumsallaşma ve dönüşüm çalışmalarına başladı. 10+10 yıl vizyonuyla 2004 yılında kurduğu büyük fabrikasında tüm fabrikalarının tek çatı altında toplanmasına öncülük etti.
2014 yılında Kahire Fabrikası da aynı konseptte üretime başlamıştır. Sıfırdan fabrikalar olarak, franchising modelinin endüstriye gerçek uygulamasıdır ve esnek ambalaj endüstrisinde dünya çapında türünün en iyilerinden biridir.
Selçuk K. Yarangümelioğlu, sürekli sürdürülebilir dönüşüm modelini her biri 5 yıl süren aşamalarla uyguladı. Her aşamada, büyüme ve dönüşümün gerektirdiği organizasyon ve sistem değişikliğine öncülük etti. Evrensel değerler temelinde, özgün ve lider olma mottosuyla hareket etmiş, güçlü bir kurum kültürünün oluşmasına öncülük etmiştir.
Elif, 1995 yılından bu yana her yıl Türkiye'nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer almaktadır. Son iki yıldır Esnek Ambalaj kategorisinde ihracat lideridir. Sürdürülebilirlik konusunda referans noktası olarak gösterilen şirket, 2011 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi üyesidir.
Elif/Huhtamaki İstanbul, enerji verimliliği, kadınların güçlendirilmesi, eşitlik ve kapsayıcılık ve döngüsel ekonomi gibi alanlarda ulusal ve küresel kurumlar ve çok uluslu müşteriler tarafından birçok ödüle ve takdire layık görüldü. Bunların yanı sıra "yılın tedarikçisi", "ambalajda mükemmellik" gibi pek çok ödüle sahip olan şirket, hizmet verdiği tüm sektörlerde yerel ve/veya bölgesel sektör lideri konumundadır. 2021 yılında şirket, Finlandiya merkezli global bir paketleme şirketi olan Huhtamaki'ye katıldı.
Selçuk K. Yarangümelioğlu, kariyerine Huhtamaki Flexible’da Avrupa Operasyon Başkan Yardımcısı ve Türkiye Genel Müdürü olarak devam etmektedir.
İyi derecede Türkçe (ana dili), İngilizce ve Fransızca bilmektedir.
Neslihan KILINÇEL ŞİŞMANOĞLU
OPEX Direktörü / Novamed Fresenius Antalya Fabrika
PANEL 2: Saat 11:00-11:20 / 3 Kasım Cuma
Sağlık Sektörü ve Yalın 6 Sigma
HAKKINDA...Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümünden 1997 yılında mezun olmuştur. Akdeniz Üniversitesinde tezli işletme yüksek lisans ardından aynı üniversitede kimya yüksek lisans eğitimlerini tamamlamıştır. Yalın Altı Sigma temel eğitimini Almanya Darmstadt Teknik Üniversitesinde almıştır. Halen Amerika More Stream Üniversitesinde Kara Kuşak eğitimine aynı zamanda Duke Universitesinde Project Management programına devam etmektedir.
1997-2000 arasında ATAÇ Grup-Anteks Fabrikasında Üretim Arge Mühendisi olarak iş hayatına başlamıştır. 2000-2005 Fresenius-Novamed Kalite Departman Müdürü, 2005-2020 arasında Fresenius-Novamed Üretim Direktörü olarak çalışmıştır. 27 yıllık profesyonel iş hayatında kalite ve üretim bölümlerine uzun yıllar liderlik ettikten sonra, son 3 yıldır kuruluşundan beri çalıştığı Fresenius’da Operasyonel Mükemmellik Direktörü olarak çalışmaktadır. Fresenius Medical Care -Novamed Antalya Fabrika’da Operasyonel Mükemmellik Kültürünün ilk temellerinin atıldığı 2000 yılından bu güne kadarki gelişiminde her aşamada aktif bir şekilde rol almış ve almaktadır.
1975 doğumlu, evli ve iki kız çocuk annesidir.
Koray ANAR
Teknik Direktör / Anadolu Efes
PANEL 2: Saat 11:20-11:40 / 3 Kasım Cuma
Anadolu Efes Yalın 6 Sigma Deneyimi
HAKKINDA...Koray Anar, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Ardından Ege Üniversitesi Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü’nde Bilgi Teknolojileri üzerine yüksek lisans yaptı ve aynı zamanda araştırma görevlisi olarak çalıştı.
Türkiye’nin iki bira hakeminden biri olan Koray, dünyanın önde gelen bira akademilerinden VLB Biracılık Enstitüsü’nde Bira Üretim Uzmanlığı eğitimini tamamladı. Ev biracılığına merakı olan Koray, aynı zamanda uluslararası eğitimli bir bira degüstatörü ve Cicerone-Bira Sunum uzmanlığı sertifikasına sahip.
Şu anda Anadolu Efes’te Teknik Direktör olarak görev yapmakta olan Koray, özel hayatında da yeni tatlar ve lezzetler araştırmaktan büyük keyif alıyor. Denize olan tutkusu ile bildiğimiz Koray’ın amatör denizcilik belgesi bulunuyor.
Doğan ALPDORUK
Jant İş Birimi Direktörü / Döktaş
PANEL 2: Saat 11:40-12:00 / 3 Kasım Cuma
Döküm Sektöründe Yalın 6 Sigma
HAKKINDA...İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Sayın Alpdoruk, aynı üniversitede yüksek lisansını tamamlamıştır. İş hayatına 1997 yılında CMS Jant ve Makina San. A.Ş.’de Laboratuvar Şefi olarak başlayan Sn. Alpdoruk, Yüzey Teknolojileri A.Ş.’de 1999-2002 yılları arasında Üretim Müdürü, CMS Jant ve Makina San. A.Ş.’de 2002-2007 yılları arasında Laboratuvar Şefi, 2008- 2012 yılları arasında Pınarbaşı Fabrika Dökümhane Müdürü, 2013-2014 yılları arasında Çiğli Fabrika Müdürü olarak çalışmıştır. CMS Jant A.Ş.’de 2014-2016 yılları arasında Teknik Genel Müdür Yardımcısı, 2016-2019 yılları arasında Genel Müdür olarak görev yapmıştır. 2020 yılıdan itibaren Döktaş’ta çalışmaktadır. Jant İş Birimi Direktörü olarak göreve devam etmektedir.
Özüm TAKIR DEMİRBUGAN
Teknoloji Danışmanı - Kilit Müşteri Yöneticisi / Siemens Türkiye
PANEL 2: Saat 12:00-12:20 / 3 Kasım Cuma
RPA Uygulamalarına Yalın 6 Sigma'nın Katkısı
HAKKINDA...Özüm Takır Demirbugan, organizasyonların rekabetçi kalmasını sağlayacak sistem ve projeleri organize etme, sürdürme, geliştirme ve uygulama konusunda 20 yılı aşkın bilgi birikimine sahip, son derece stratejik, başarı odaklı, uygulamalı, zorluklara odaklı bir Bilgi Teknolojileri profesyoneli, yaratıcı ve yenilikçi yaklaşımların gerçek bir ortağıdır.
Kullanıcı merkezli dijital hizmetler aracılığıyla politika amacını sunmak için farklı iş kollarında çalışmak da dahil olmak üzere dönüşüm ve dijitalleşme stratejisini şekillendirme ve yönlendirme konusunda kanıtlanmış yeteneklere sahiptir. Dijitalin işin içine yerleşmesini sağlamak için doğru süreçlerin, prosedürlerin ve teknolojilerin tasarlanmasını, kullanılmasını ve entegre edilmesini sağlamak; teknik açıdan gelişmiş ve iş anlayışına sahip yönetim sistemi oluşturmak; yüksek performanslı teknoloji çözümlerinin tasarımı, teslimatı ve operasyonları konularında uzmanlığa sahiptir.
Hızla değişen iş ortamına verimli ve uygun şekilde tepki vermeye hazır çevik bir profesyoneldir. Dijital dönüşüm kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılmasının yanı sıra süreç, insan ve teknoloji uyumunun sağlanmasında başarı geçmişi bulunmaktadır. Karmaşık, küresel ortamlarda dönüşümsel teknoloji stratejisi ve kusursuz uygulama sağlayan iş ortaklığı geçmişi bulunmaktadır.
Hakan ÜNLÜ
Türkiye & Afrika Operasyonları Başkan Yardımcısı / Maxion İnci Jant Grubu
PANEL 3: Saat 13:20-13:40 / 3 Kasım Cuma
Dijitalleşme ve Yalın 6 Sigma
HAKKINDA...17 yıldan fazla üst düzey yöneticiliği süresince Maxion İnci Alüminyum işletmelerinde 2006 ve 2012 yıllarında 2 yeni işletmenin devreye alınması süreçlerini ekibiyle birlikte başarıyla tamamlayan Hakan Ünlü, 2014-2018 yılları arasında Maxion Wheels Türkiye Operasyonları Genel Müdürlüğü görevini üstlenmiştir. 1 Eylül 2018 tarihi itibarıyla Türkiye ve Afrika Operasyonları Başkan Yardımcısı görevine atanan Ünlü, bu görevinin yanı sıra Kalder İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini de yürütüyor.
1970 Manisa doğumlu Hakan Ünlü, lise eğitimini Bornova Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra, 1993 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği’nden mezun oldu. Ünlü, 2009 yılında KMI “Executive MBA işletme yönetimi” programını tamamladı.
1992-1994 yıllarında iş hayatına İstanbul’da satış yöneticiliği ile başlayan Ünlü, 1994-1995 yılları arasında askerlik görevini tamamladı. 1995-2000 yılları arasında CMS A.Ş. de Kalite yöneticiliği görevinde bulundu. 2000-2004 yılları arasında ise Maxion Jantaş’ta Kalite Müdürü olarak görevini icra etti. Ardından tüm jant işletmelerinde 2004-2006 yılları arasında hayata geçirilen “Operasyonel Mükemmelliyet” faaliyetlerinin yöneticiliğini ve yurtdışı ile olan ortak faaliyetlerini yönetti. 2006-2014 yılları arasında Maxion İnci Alüminyum Genel Müdürü görevini üstlendi.
Hakan Ünlü, 25 yıllık operasyon (satış, kalite, sürekli geliştirme, stratejik planlama ve şirket yönetimi) odaklı kariyerinde; otomotiv, otomotiv yan sanayi ve elektronik sektörlerinde faaliyet gösteren çok uluslu ve ulusal şirketlerde çalıştı.
İngilizce ve Almanca bilmektedir.
Çağrı Ethem YAMANTÜRK
CTO / Güriş Sanayi Grubu
PANEL 3: Saat 13:40-14:00 / 3 Kasım Cuma
Yönetimin Yalın 6 Sigma'daki Rolü
HAKKINDA...1989 İstanbul doğumlu olan Çağrı Yamantürk, lise öğrenimini Alman Lisesi’nde tamamladıktan sonra Kanada Dalhousie Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur.
2016 tarihinde Parsan A.Ş.’de Dövme Atölye Mühendisi olarak göreve başlayan Sayın Yamantürk, 2018-2022 yılları arasında Güriş Sanayi Grubu bünyesindeki Parsan A.Ş.’de Dövme Müdürü, Döktaş Dökümcülük’te Sürekli İyileştirme ve Dönüşüm Yönetim Müdürü, Parsan ve Omtaş A.Ş.’de Teknik Grup Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 1 Ocak 2022 tarihinden bu yana Döktaş Orhangazi Üretim ve Teknoloji Grup Direktörü olarak görev alan Sayın Yamantürk , 1 Mayıs 2023 tarihinden itibaren GÜRİŞ Sanayi Grubu Üretim ve Teknoloji Grup Başkanlığı pozisyonuna atanmıştır. Halen görevine devam etmektedir.
Ayrıca Güriş Sanayi Grubu bünyesindeki şirketlerde Yönetim Kurulu Üyeliği de yapan Sayın Yamantürk, İngilizce ve Almanca bilmekte olup futbol ve kayak sporuyla ilgilenmektedir.
Şeref Burak ÖZAYDEMİR
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı / Endel Şirketler Grubu
PANEL 3: Saat 14:00-14:20 / 3 Kasım Cuma
Tedarikçi Gelişiminde Yalın 6 Sigma'nın Gücü
HAKKINDA...1975 doğumlu olan Ş. Burak Özaydemir, 1999 yılında Endel Şirketler Grubu’na katıldı. Endel Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak grubun Endel Endüstriyel Ürünler çatısında Beyaz Eşya ve Otomotiv sektöründe yardımcı sanayi ve Yapı Malzemeleri Grubu olarak da Kılıçoğlu ve Megaron markaları ile Kiremit ve Çatı Aksesuarları konusunda faaliyet gösteren şirketlerinin yönetiminden sorumludur.
Beyaz Eşya Yan Sanayi Derneği BEYSAD’ın 2016-2023 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmıştır. TOBB Dayanıklı Tüketim Meclisi Başkan Yardımcısıdır. Elektrik ve Elektronik İhracatçılar Birliği (TET) Yönetim kurulu üyesidir.
Şeref Burak Özaydemir evli ve iki kız çocuk babasıdır. Bilkent Elektrik-Eletronik Mühendisliği bölümü mezunudur. ABD’deki Stanford Üniversitesinden Üretim Mühendisliği ve Fransa’daki INSEAD’dan İşletme konusunda yüksek lisans derecelerine sahiptir. İyi derecede İngilizce bilmektedir.
Ayhan ÖZYILDIZ
Termik Santraller Direktörü / Enerjisa Üretim
PANEL 3: Saat 14:20-14:40 / 3 Kasım Cuma
Enerji Üretiminde Yalın 6 Sigma
HAKKINDA...Ayhan Özyıldız lisans derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden 1995 yılında almıştır. Profesyonel iş yaşamına 1995 yılında Bis Enerji Santralinde başlamış ve 1995-1999 yılları arasında Dizayn Mühendisi olarak görev yapmıştır, 1999-2002 yılları arasında Bil Enerji Santralinde Santral Müdürü olarak görev yapmıştır, 2002-2014 yılları arasında Baymina Enerji Santralinde görev almış ve sırasıyla İşletme Müdür Yardımcısı, İşletme Müdürü, İşletme ve Bakım Müdürü rollerini üstlenmiştir. 2014 yılında Yeni Elektrik Santralinde İşletmeler Direktörü görevini üstlenen Ayhan Özyıldız daha sonra Yeni Elektrik Genel Müdürü olarak atanmıştır. 2016 yılında TANAP projesine geçen Ayhan Özyıldız 2017 sonuna kadar OTL Müdürü olarak görev yapmıştır.
1 Şubat 2018 tarihinde EnerjiSA Üretim yolculuğuna Kıdemli Teknik Destek Müdürü olarak başlamış olup sırasıyla Kıdemli Teknik ve Ticari Destek Müdürü ve Tufanbeyli Termik Santral Müdürü olarak görev yapmıştır. 14 Temmuz 2020 tarihinde Termik Santraller Direktörü olarak atanmış ve halen bu görevini sürdürmektedir. Evli, ikiz çocuk babası olan Ayhan Özyıldız’ın en çok sevdiği hobisi yemek yapmaktır.
Ümmühan EKER
CTO & Ar-Ge Grup Müdür Yardımcısı / DowAksa
PANEL 4: Saat 15:00-15:20 / 3 Kasım Cuma
Karbon Elyaf Kompozit Malzeme Üretimlerinde 6 Sigma, DFSS Uygulamaları
HAKKINDA...1981 yılında Giresun’da doğan Ümmühan Eker, 2004 yılında Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği lisans, 2006 yılında Kumamoto Üniversitesi Kimya Mühendisliğinden yüksek lisans diplomalarını tamamladıktan sonra 2006 yılında Aksa Akrilik Kimya Sanayi şirketinde proses mühendisi olarak çalışmaya başladı. Sırasıyla Akkök holding bünyesindeki Aksa Akrilik Kimya şirketinde Proses Mühendisi 2006-2011, DowAksa İleri Kompozit Malzemeler şirketinde Ar-Ge Müdür Yardımcısı 2012-2015, Ürün Geliştirme Müdürü 2015-2017 ve Yeni Ürün ve Proses Geliştirme Müdürü 2017-2022 görevlerini üstlenmiş olup halen DowAksa şirketinde 2022’den beri Ar-Ge Grup Direktör Vekili olarak görev yapmaktadır. Evli ve 2 çocuk annesidir.
Burak SOLAK
OPEX Müdürü / Kale Seramik
PANEL 4: Saat 15:20-15:40 / 3 Kasım Cuma
Seramik Sektöründe Yalın 6 Sigma Uygulamaları
HAKKINDA...2006 yılında Kırıkkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. 2006-2008 yılları arasında Londra’da çeşitli eğitimlerde yer almıştır. 2009 yılında Kaleseramik firmasında Metot Mühendisi olarak iş hayatına başladı. Yine aynı şirkette 2013 yılında Mühendislik Yöneticisi, 2017 Sürekli İyileştirme Yöneticisi, 2022 yılında Operasyonel Mükemmellik Müdürü olarak görevine devam etmektedir.
Bu süre zarfında 2018’de Paris Submeca Üniversitesi Yalın üretim siyah kuşak eğitmenlik programını tamamladı ve şirket içerisinde birçok yalın projede liderlik ve danışmanlık yapmaktadır.
2021/2022 yıllarında Altı Sigma Yeşil ve Karakuşak sertifikalarını aldı ve şirket içerisinde yürütülen tüm 6 sigma projelerinde koordinatör görevinde bulunmaya devam etmektedir.
2022 yıllında EFQM Değerlendirici sertifikası alarak şirket içerisinde başlatılan EFQM projesinde koordinatörlük görevini yürütmektedir.
Ahmet BOZ
İşletmeler, Ar-Ge ve Teknoloji Grup Direktörü / TAT Gıda
PANEL 4: Saat 15:40-16:00 / 3 Kasım Cuma
Tat Gıda’da Sürekli İyileştirme Yaklaşımı ve Yalın Altı Sigma
HAKKINDA...1984 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Trabzon’da tamamladı. 2006 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2009 yılında Sakarya Üniversitesi Üretim ve Servis Sistemleri Yönetimi MBA programını, 2017 yılında ise Koç Üniversitesi MBA programını tamamladı.
Çalışma hayatına 2006 yılında Tat Gıda Sek Süt işletmesinde Üretim Planlama Mühendisi olarak başlayan Ahmet Boz, ardından sırasıyla; 2009-2010 yılları arasında Üretim Planlama Uzmanı, 2010-2012 yılları arasında Üretim Planlama Yöneticisi, 2013-2017 yılları arasında Proje ve Süreç Geliştirme Yöneticisi, 2018-2021 yılları arasında Üretim Mühendisliği Grup Yöneticisi olarak görev yaptı. 2021 yılı itibarıyla Üretim Direktörlüğü görevini üstlenen Ahmet Boz, 2022 yılında bu görevine ek olarak Kalite ve Çevre Yönetimi sorumluluklarını aldı ve rolü İşletmeler Direktörü olarak yenilendi. Güncel haliyle İşletmeler, Ar-Ge ve Teknoloji alanlarının yönetiminden sorumlu Grup Direktörü olarak görev yapmaktadır.
Özer YASLAN
Üretim Direktörü / Birinci Otomotiv
PANEL 4: Saat 16:00-16:20 / 3 Kasım Cuma
Otomotiv Sektöründe Yalın 6 Sigma Uygulamaları
HAKKINDA...Özer Yaslan 28 Ocak 1972’de doğdu. 1994 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2002 yılında Yeditepe Üniversitesi'nde Yönetim Alanında MBA programını tamamladı. 2005 yılına kadar ZF SACHS TÜRKİYE’de üretimde yöneticilik görevlerinin ardından 2011 yılına kadar ZF SACHS ALMANYA üretim sistemleri koordinatörü olarak faaliyetlerini yürüttü. 2015 yılına kadar BEMAS METAL (Berg Türkei) bünyesinde üretim ve teknik müdürlük görevinin ardından ASAŞ ALUMİNYUM’da 2019’a kadar alüminyum profil ekstrüzyon fabrikasında grup müdürü görevini yürüttü. 2019’dan bu yana BİRİNCİ OTOMOTİV’de 600+ çalışanı kapsayacak şekilde planlama, imalat, bakım ve kalıp atölyesi gibi tüm doğrudan ve destek operasyonlarından sorumlu üretim direktörü olarak görev yapmaktadır.
Tümer ARITÜRK
Şirket Ortağı / Uzman Kara Kuşak / S.P.A.C. Danışmanlık
SEMİNER: Saat 09:15-10:00 / 4 Kasım Cumartesi
Geçmişten Geleceğe Verinin Kullanımı
HAKKINDA...1995 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği'nden mezun oldu. Aynı yıl Arçelik A.Ş. Bulaşık Makinesi İşletmesi'nde üretim mühendisi olarak işe başladı. 2000 yılında sırasıyla 6 Sigma Karakuşak ve Uzman Karakuşak sertifikaları aldı. 1999 yılı sonunda başarılı uygulamaları nedeniyle Arçelik A.Ş. 1999 yılı Genel Müdür özel ödülüne layık görüldü. Türkiye'de yetişen ilk Uzman Karakuşaklardandır.
999-2001 yılları arasında kuruluş içinde 6 Sigma danışmanlığı, eğitmenliği görevleriyle beraber 6 Sigma projelerinde de liderlik yaptı. 2001 yılı sonunda bağımsız danışman olarak S.P.A.C. Danışmanlık bünyesine katıldı. SPAC Danışmanlığa ait üm eğitim notlarının hazırlanmasında birebir görev almıştır. Ayrıca 2001 yılı sonundan bugüne kadar bir çok firmaya Yalın 6 Sigma eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermiş ve bugüne kadar sayısız Karakuşak ve Yeşilkuşak yetiştirmiştir. Yalın 6 Sigma konusunda dünyaca ünlü kuruluşlar olan George Group Consulting, Valeocon Consulting, Infinitas Consulting, Air Academy Association ve Coca Cola Company'nin onaylı danışmanlarındandır. Şu anda ISSSP, ASQ ve Six Sigma Forum gibi uluslararası 6 Sigma Organizasyonları'nın üyesidir.
Yalın 6 Sigma konusunda çeşitli seminerler vermiş olup, çeşitli dergilerde de makaleleri yayınlanmıştır. Son olarak "6 Sigma Nedir?" ve "Altı Sigma Vizyonu" kitaplarının üç yazarından birisidir. ARITÜRK Coca Cola Kazakistan, Ürdün, Türkiye, AkzoNobel Polanya, Schneider Elektrik, Aksa Akrilik, Hugo BOSS, Orhan Holding... gibi onlarca firmaya Yalın 6 Sigma konusunda yıllarca danışmanlık desteği sağlamış, büyük deneyimlere sahip bir Yalın 6 Sigma Danışmanıdır.
Ali İhsan VAROL
Sunucu, Yapımcı ve Oyuncu
OYUN: Saat 10:15-11:15 / 4 Kasım Cumartesi
Sürekli İyileştirme Dağarcık Düellosu
HAKKINDA...Ali İhsan Varol 1976 yılında İstanbul’da doğdu. Televizyon sektörüne prodüksiyon asistanlığı ile başladı. 4 yıl bu görevde devam ettikten sonra metin yazarlığı ile kariyerine devam etti. Passaparola, İkinci Bahar, Cumartesi ve Pazar Sürprizi, Hugo gibi farklı projelerde imzası bulunan Varol, uzun süre boyunca Fox TV’de ‘Kelime Oyunu’ programı ile ekranlardaydı. Türkiye’nin sevilen sunucularından biri olan Varol’un “Kelime Bulmaca” programı Teve2 ekranlarında seyirciyle buluşmaya devam ediyor. Varol Star’ın başarılı dizisi Kardeş Payı’nda oyunculuk da yaptı.